Porządny stół cateringowy

Coraz więcej osób decyduje się na urządzanie przyjęć na świeżym powietrzu. Od maja do końca września jest zazwyczaj na tyle ciepło, że spokojnie można o takie przyjęcie się pokusić. W tym celu zwykle zamawia się catering i ustawia w ogrodzie stół cateringowy, a najlepiej kilka. Skąd wydawane są dania lub pojawia się na nich tak zwany szwedzki stół. Więcej szczegółów w dalszej części tego tekstu.

Kilka słów o stołach cateringowych

stół cateringowyPrzyjęcia na otwartej przestrzeni stały się niedawno bardzo popularne. I nie chodzi tu tylko o małe urodziny czy imieniny, ale o większe imprezy, takie jak Pierwsza komunia, wesele, chrzciny czy też roczek dziecka. Jedyne, o co trzeba się martwić, to dobra i słoneczna pogoda. Jednak zwykle jeśli urządza się takie przyjęcie pod gołym niebem, ustawia się w ogrodzie lub w jakimś przeznaczonym do tego celu parku duże namioty, pod którymi można ustawić stoły. Pod innym namiotem znajduje się najczęściej stół cateringowy, a zazwyczaj nawet kilka stołów, na których porozkładane są dania. Takie dania najczęściej znajdują się w przystosowanych do tego celu podgrzewaczach. Ich zadaniem jest utrzymanie dań w odpowiedniej temperaturze. Zwykle catering przywożony jest z firmy a wydawaniem dań dla gości na talerze zajmuje się kilka osób. Dzięki temu wszystko idzie szybko i sprawnie. Po przyjęciu ekipa zbiera swoje rzeczy, talerze i sprząta po sobie, otrzymując za to zapłatę.

Nie można zaprzeczyć, że urządzanie przyjęć na świeżym powietrzu ma swój urok. Jedyne co musi nam podpasować, to ciepła pogoda. Ani deszcz, ani zbyt mocny wiatr nie są przyjemne, gdy spędza się więcej czasu na zewnątrz. Na szczęście są namioty, pod którymi można schować stół, także stół cateringowy. To bardzo ważne, by ani goście, ani jedzenie nie zmokło.