Wózek półkowy dla kelnerów

 

Jestem kelnerem w bardzo popularnej restauracji. Jest tam ogromnie dużo pracy. Niby mam pracować 8 godzin na zmianie, ale zazwyczaj jest to dużo więcej. Pracę powinienem zaczynać o 12:00, ale muszę przyjść wcześniej, aby przygotować stoliki, potem są goście, trzeba odbierać zamówienia, trochę pomóc w kuchni, po czym wydać dania klientom, a kiedy wyjdą wytrzeć stolik i od nowa cała procedura. A na koniec dnia posprzątać cały lokal. Jest to dość męczące, ale pieniądze przynajmniej są z tego całkiem dobre.

Potrzebujemy wózka półkowego na imprezy okolicznościowe

solidne wózki półkoweNajgorzej jest, kiedy w naszej restauracji odbywają się imprezy okolicznościowe. Wtedy jest straszny młyn, trzeba nosić wiele naczyń, dań, sztućców, obsługiwać gości i jeszcze pomagać przy nakładaniu dań i obieraniu warzyw w kuchni. Nie jest łatwo. Dlatego potrzebujemy kupić solidne wózki półkowe, aby móc nałożyć na nie więcej dań, kilka waz z zupami. Szybciej także posprzątamy, ponieważ można na nie położyć duże sterty naczyń. Dlatego postanowiliśmy przedstawić nasz pomysł menagerowi, ukazaliśmy mu zalety takiego wózka półkowego, dzięki któremu będziemy mogli obsłużyć więcej klientów w tym samym czasie, a dania do jednego stolika, a czasem i więcej, będą dowożone o tej samej porze przez jednego kelnera, bez konieczności nagabywania innych pracowników o pomoc. Menager zgodził się zaprezentować go właścicielowi naszej restauracji.

Tak właśnie po kilku dniach otrzymaliśmy nasze nowiuteńkie wózki półkowe. Były dużym ułatwieniem w pracy w restauracji, szczególnie przy dużych imprezach okolicznościowych, jak wesela, komunie czy stypy. Cieszyliśmy się bardzo, ponieważ mogliśmy obsłużyć więcej klientów, co wiązało się z większymi zarobkami i napiwkami, ale także skróceniem czasu pracy.